Onderhoudssoftware Specialist (in opleiding)

Onderhoudssoftware implementeren en optimaliseren. Passende oplossing bedenken voor onze klanten. Dat kan bij MAAK! 

Ben je op zoek naar een baan als Specialist Onderhoudssoftware? We vertellen je graag meer over wat deze functie bij MAAK inhoudt. 

We zoeken iemand die de combinatie wil maken tussen ontwerpers van software en de gebruikers van software. Iemand die het leuk vindt op de best passende oplossing te bedenken voor onze klanten. Die software leuk vindt, maar die niet de hele dag met software bezig hoeft te zijn. Iemand die onderhoud leuk vindt en dit wil optimaliseren door het goed inzetten van de software.

Je wordt verantwoordelijk voor de implementatie en optimalisatie van onderhoudssoftware bij onze klanten. Je zet je bedrijfskundige en technische kennis en vaardigheden in om het onderhoud te optimaliseren en te verduurzamen bij onze klanten. Wij vinden het belangrijk dat je zelfstandig in staat bent (of wordt) de best passende oplossing te vinden voor de processen van de klant en de software die ze gebruiken.

Bij maken hebben we samenwerkingen met verschillende onderhoudssoftware en beheersystemen. We zijn Ultimo Gecertificeerd, werken nauw samen met McMain en TDO en hebben daarnaast kennis en ervaring met Infor en uiteraard SAP.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Je taken als Onderhoudssoftware Specialist zijn o.a.

 • Adviseren over functionele gebruik en technische inrichting van het systeem van onze opdrachtgever;
 • Het opstellen van implementatieplannen en verbeterplannen;
 • Zelfstandig uitvoeren van projecten bij onze opdrachtgevers in Gr, Dr. Fr.;
 • Aanpassen van de software naar de wensen van de klant;
 • Gebruikerstrainingen geven

Je doet dit in samenwerking met de maintenance specialisten van MAAK. Je bent nooit alleen verantwoordelijk bij een klant. We werken in teams van een projectleider, onderhoudsspecialist (engineer) en software specialist (deze functie).

MAAK Techniek

Maak Techniek. Beheert & Innoveert. Makers zijn nuchter en toegewijd. Als noorderlingen staan we met beide benen op de grond. We gaan altijd voor het beste resultaat. Enthousiast, eerlijk en transparant. We zijn zelfstandig en teamplayers. We zijn goed in wat we doen. Als individu en als team. We zijn betrokken op elkaar en op de klant. We zijn innovatief met een gezonde portie lef. We zoeken continu naar kansen om te verbeteren. Dit doen we altijd weloverwogen en we gaan uitdagingen niet uit de weg. En klein bedrijf met 17 vaste medewerkers en daarnaast ongeveer 25 studenten die dagelijks voor ons aan de slag zijn. Onze missie is een vaste waarde worden in het Noorden van NL op het gebied van onderhoud.

PASSEND PROFIEL

Je herkent jezelf in de bovenstaande tekst. Ons DNA. En je wil een baan waarin je zelfstandig aan de slag wilt met je technische en bedrijfskundige kennis. Je wilt meewerken aan innovatieve oplossingen en werken in een jong team waarvan studenten een belangrijk onderdeel zijn. Je snapt databases en kan klanten adviseren over de keuzes en weet ze mee te nemen in oplossingen.

Je bent in het bezit van:

 • Aantoonbaar HBO/WO denkniveau en ervaring;
 • Ervaring in de software is een groot voordeel;
 • Ervaring als maintenance of reliability engineer is een voordeel;
 • Met ervaring met projectmanagement ga je sneller, heb je dit niet dan gaan we je dit leren;
 • Een open en directe communicatiestijl met een portie nuchterheid.

WIJ BIEDEN

 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Bruto maandsalaris tussen € 3.000 – € 4.500 o.b.v 38 uren (op basis van je ervaring);
 • Doorgroei mogelijkheden en opleidingen;
 • 8,33% vakantiegeld;
 • 25 vakantiedagen en mogelijkheid tot sparen van extra vrije uren;
 • Goede pensioenregeling (60/40);
 • Maandelijkse vergoedingen voor o.a. telefoon;
 • Laptop en alles wat je nodig hebt voor je werk.

 

Wanneer je reageert via email of belt, maken we een afspraak met je. Daarin vertellen we je meer over onze cultuur, werkzaamheden en maak je kennis met toekomstige collega’s. Is dit een positief gesprek, dan plannen we een vervolg om je mogelijkheden binnen MAAK verder te verkennen. Alvast online kennismaken? Kijk eens op ons Linkedin Profiel.

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhoudsconcepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

41

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

32

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK.

23

Professionele medewerkers in dienst.