De Technische Bijbaan

Studenten van De Technische Bijbaan ondersteunen de Maintenance Engineers van MAAK bij hun opdrachten op het gebied van optimalisatie en beheer van onderhoud in de industrie van Noord-Nederland.

Over De Technische Bijbaan

Met De Technische Bijbaan biedt MAAK een oplossing voor de schaarste van technici op de arbeidsmarkt, door het inzetten van studenten op technische projecten.

Het inzetten van studenten heeft een positief effect op hun eigen opleiding en ontwikkeling. Zo kunnen ze hun theoretische kennis toepassen op vraagstukken die vanuit de praktijk komen. We bieden hen op deze manier ervaringsplekken in Groningen, Friesland en Drenthe. De duur van een dergelijk project is verkort door de inzet van meerdere studenten tegelijkertijd. Op deze manier brengen we de studenten op een positieve manier in aanraking met techniek.

 

Dit vergroot de vijver van potentiële nieuwe medewerkers in de techniek. De student begint op de arbeidsmarkt met ervaring en het bedrijf kan de studenten bij afronden van de studie direct een baan aanbieden ter afsluiting van een productieve samenwerking.

Het werk bij FrieslandCampina sluit heel mooi aan bij mijn studie. Het inventariseren van het proces in een fabriek van deze schaal is een kans die ik anders niet gehad had totdat ik klaar was met mijn studie. De kennis over alle onderdelen gaat mij zeker helpen in de toekomst.
Roy Groten / Student Chemische Technologie

Bijbaan als oplossing voor schaarste

Zet eigen medewerkers in voor waar ze goed in zijn en laat studenten met een bijbaan je de overige zaken uit handen nemen. De studenten doen zo ervaring op wat hen ten goede komt na het afronden van hun studie. Hiernaast is het inhuren van een student goedkoper dan een engineer inzetten. De engineer kan zijn tijd productiever benutten en daarnaast zet je voor de prijs van één engineer, twee of meer studenten in. Kortom er wordt snellere en goedkopere arbeid verricht.

Wil je hier meer over lezen? Of ben je een student die op zoek is naar een bijbaan? De Technische Bijbaan heeft een eigen website!

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhoudsconcepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

41

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

32

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK.

23

Professionele medewerkers in dienst.