Over MAAK

Elk productieproces efficiënter en duurzamer. Dat is waar we voor gaan bij MAAK. Met onze oplossingen maken wij onderhoud voorspelbaar en beheersbaar. Zo worden assets optimaal ingezet en leveren ze maximaal resultaat. MAAK Techniek. Beheert & Innoveert.

MAAK Techniek

Optimaal onderhoudsproces

Voor ons ontstaat een optimaal onderhoudsproces door de samenwerking tussen data, tools en mensen. De techneuten met passie voor het vak. De documentatietool die het beste past bij jouw fabriek. De P&ID nemen we als basis, vanuit hier beginnen we met het opbouwen van de dataset en gaan we stap voor stap naar efficiënt onderhoud.

Platformonafhankelijk

Met een nuchtere aanpak en heldere oplossingen blijven we dichtbij de behoeftes van onze klanten. Geen extra’s of sausjes, maar duidelijke afspraken over wat we gaan doen. MAAK is platformonafhankelijk. Objectief. Wij optimaliseren dat wat de klant heeft. Zo zorgen we ervoor dat het onderhoudsbeheersysteem vóór jou gaat werken.

Wij maken tijd

Wij maken tijd voor jouw onderhoudsvraagstuk en zetten al onze kennis en kunde in om onderhoudsprocessen in elke fabriek van Noord-Nederland te optimaliseren. Onze Makers zijn de verbinding tussen techniek en proces. Dit is onze manier om een steentje bij te dragen aan een toekomstbestendige maakindustrie in de drie noordelijke provincies.

Het MAAK STAPPEN plan

Wij geloven dat elke fabriek door efficiënt onderhoud meer rendement kan behalen. Maar hiervoor is kennis, kunde en tijd nodig. Dit biedt MAAK. We hebben een helder stappenplan ontwikkelt, waardoor mensen, systemen en data optimaal samenwerken. Het MAAK STAPPEN plan.

De resultaten

Met onze werkwijze zetten we kennis, kunde en tijd in om tot efficiënt onderhoud te komen. Dit heeft al diverse succesverhalen opgeleverd met deze resultaten:

  • Werkvoorbereiders hebben alle gegevens om werk goed voor te bereiden;
  • Monteurs weten wat ze moeten doen en waar ze moeten zijn;
  • Engineers hebben genoeg data om optimalisaties voor te stellen;
  • Onderhoud wordt duurzaam en de levensduur van assets verhoogt;
  • Grip op onderhoud door heldere systemen en beheerbare plannen;
  • Meer uptime en kostenbesparingen.

Benieuwd hoe we tot dit resultaat komen? Lees snel verder.

MAAK STAPPEN

Ons stappenplan is gebaseerd op vier fases. Afhankelijk van waar jouw onderhoudsafdeling staat en wat het vraagstuk is, beginnen we in één van deze fases. We begeleiden van fase 1 tot en met 4, maar kunnen ook de focus leggen op een specifiek aspect. Elke samenwerking is maatwerk, waarbij we platformonafhankelijk en objectief advies geven. 

Fase 1: weet wat je hebt

Om te komen tot optimaal onderhoud moet de basis op orde zijn. We willen precies weten welke assets er binnen de installatie zijn.

Is dit in jouw fabriek nog niet het geval? Dan komen onze studenten langs om P&ID’s in het veld te controleren door middel van fieldchecks, om alle documentatie compleet te maken.

Breng je daarna ook het magazijn en de voorraad van onderdelen in kaart, dan kunnen we een eerste stap zetten in spare parts beheer.

Fase 2: vind het terug

Je hebt een bak vol gevalideerde documentatie, hoe nu verder?

Structuur is ons doel. Samen bepalen we de gewenste boomstructuur en op basis hiervan vullen we de bibliotheek. Assets krijgen de juiste coderingen, functies en locaties. Zo breng je de basis op orde.

Fase 3: een kritische blik

Door analyses en vergelijkingen brengen we het functioneren van assets in beeld. We analyseren de kans op en effect van falen (FMECA, RCM) en brengen de levensduur in kaart (LCA).

Dit vormt allemaal input voor een op feiten gebaseerd onderhoudsplan. Met heldere prioriteiten. Een logische frequentie van inspecties en onderhoud. Focus op belangrijke taken. Geen stress over randzaken.

Met deze kennis richten we ook het magazijn efficiënt in. Winwin dus.

Fase 4: beheer op onderhoud

Nu is het tijd om de data voor je te laten werken.

Door het continu meten van prestaties, kosten en risico’s kun je gaan optimaliseren. De assets inzetten waarvoor ze bedoelt zijn en vertrouwen op het onderhoudsbeheersysteem.

Wij hebben de systemen ingericht en helpen het team op weg om deze volop te gebruiken en benutten. Samen naar efficiënt onderhoud.

Ben jij ook toe aan efficiënt onderhoud? Wil je dieper ingaan op het stappenplan?

Jordy Koolhof

Maintenance Engineer
Jan Peter Kruiger

Jan Peter Kruiger

Directeur

Rowan Poort

Junior Accountmanager

Jacob Poort

Maintenance Engineer

Edwin Booijen

Maintenance Engineer

Sikke Gunnink

Junior Maintenance Engineer

Danny Sprietsma

Maintenance Engineer en Projectleider

Nick Welling

Maintenance Engineer en Projectleider

Sieghard Bos

Maintenance Engineer

Willy Rijkens

Maintenance Engineer

Richard de Vries

Maintenance Engineer

Jean Marie Kanyemesha

Maintenance Engineer

Wim Smid

Maintenance Engineer

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhouds- concepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

41

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

32

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK.

23

Professionele medewerkers in dienst.