Over MAAK

MAAK is een specialistisch detacheringsbureau op het gebied van industrieel onderhoud in de maakindustrie van Noord-Nederland. We helpen bedrijven bij het maken van de volgende stap in onderhoud. Dat doen we door het beschikbaar maken van kennis en capaciteit voor de maakindustrie. We investeren in mensen, techniek en systemen. Onze mensen, de Makers maken verbindingen tussen systemen en techniek. We zorgen er zo voor dat wat er is bij onze klanten beter gebruikt gaat worden. We zijn een jong bedrijf en hebben onze eigen manier van werken.

Jan Peter Kruiger

Jan Peter is de directeur van MAAK, het bedrijf dat hij oprichtte in 2014. Met MAAK wil hij bedrijven verbinden met technisch vaardige en zeer kundige mensen die een oplossing bieden, zodat er écht iets gebeurt.

Detachering

Jan Peter begon in 2006 als intercedent bij Randstad. Daar was hij tot eind 2008 verantwoordelijk voor het uitzenden van technici in de metaal en installatiebranche. In 2009 begon hij bij Brunel en wierf als accountmanager nieuwe klanten in de bouw en civiele techniek, die hij vervolgens koppelde aan gekwalificeerde, hoog opgeleide technici. In 2010 trad hij in dienst bij De Technische Gilde als leidinggevende van het commerciële team. Jan Peter leidde van 2010 tot 2013 het team dat de elektrotechnische detachering markt in Nederland verbindt met internationale vakkrachten. Ook was hij bij De Gilde hoofd van ‘Opleidingen Gilde’. Bij dit kenniscentrum worden veiligheidstrainingen gegeven gericht op de technische sector, zoals VCA, NEN 3140 / NEN 3840 en NEN 1010.

Optimalisering

Voordat Jan Peter MAAK oprichtte, werkte hij in 2013 via Randstad Strategic Sourcing bij de Gasunie Groningen. Als Single Point of Contact was hij verantwoordelijk voor het inhuren van personeel in de vakgebieden Techniek en Financieel. In deze functie was hij de contactpersoon met toegang tot alle diensten binnen Randstad. Jan Peter verkortte de openstaande tijd van vacatures en maakte een strategische personeelsplanning door informatie te delen over inhuur van personeel.

Visie

Jan Peter deed veel kennis en ervaring op met het verbinden van technisch personeel aan bedrijven. Maar om de juíste verbinding te maken, was persoonlijk contact essentieel. Met persoonlijk contact leerde Jan Peter het bedrijf en de technici goed kennen zodat hij de juiste medewerker kon selecteren voor de klant. Op deze manier werd het gewenste resultaat ook daadwerkelijk bereikt.

Voor Jan Peter begint een goede verbinding tussen technische medewerkers en bedrijf dus bij persoonlijk contact. Deze visie is ook de basis van MAAK Techniek.

Persoonlijk contact

Bij MAAK Techniek wordt persoonlijk contact gemaakt. Om het resultaat dat bedrijven voor ogen hebben te bereiken, formuleert Jan Peter de vraag van opdrachtgevers helder en duidelijk. Met de klantvraag stelt hij vervolgens een project op, om pas daarna de technici met de juiste kwalificaties en oplossing te selecteren. Dit betekent dat een project gestart wordt, of dat Jan Peter een ander advies geeft; “nee” is bij MAAK Techniek dus ook een antwoord.

Het resultaat dat u voor ogen hebt is de basis van de verbinding. MAAK neemt de verantwoordelijkheid om samen tot dat resultaat te komen. Dat doen we door gesprekken te voeren, een bedrijfsprofiel op te stellen en de ruimte te nemen om u te leren kennen.”
Jan Peter Kruiger Directeur MAAK Techniek

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhouds- concepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

19

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

8

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK studenten.

13

Professionele medewerkers in dienst.