Abbott - Reliability Engineering

Voor Abbott doen we een project op het gebied van Reliability Engineering voor het deel Liquid Processing waar een extra productielijn gerealiseerd wordt.

Doel

Het do​el is om een compleet onderhoudsplan, inclusief de inrichting van het OMS, klaar te hebben op het moment dat de nieuwe installatie en bijbehorende delen in bedrijf gaan.

Voortgang

We zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen voor de shut-down. We hebben een aantal online afnames gehouden en op dit moment worden de eerste nieuwe delen geïnstalleerd. Alle nieuwe componenten die in de shut-down geplaatst worden staan in het OMS en we zijn nu bezig met het schrijven van onderhoudsplannen. De eerste HAZOP’s zijn afgerond en we zijn bezig met de FMEA’s. Na de shut-down gaan we door met de implementatie van de andere installatiedelen.

Looptijd

Onze Maker is in januari 2020 begonnen bij Abbott. De verwachting is dat het project in het tweede kwartaal van 2021 afgerond word.

Beschrijving

Abbott Zwolle gaat een extra productielijn plaatsten genaamd RPB-4. RPB staat voor Reclosable Plastic Bottle. Om deze RPB lijn te kunnen realiseren worden er nieuwe componenten geplaatst en moeten bestaande installaties worden aangepast. Door de uitbreiding met een extra lijn moet de productiecapaciteit van de bestaande fabriek verhoogd worden. Ook dat is onderdeel van dit project. Vanuit MAAK vervul ik de rol van Reliability Engineer voor het deel Liquid Processing. Ik ben daarbij onderdeel van het projectteam.

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhoudsconcepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

41

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

32

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK.

23

Professionele medewerkers in dienst.