FMECA projecten

Het verbeteren van de preventieve onderhoudsplannen door gebruik te maken van de FMECA methode. Onder anderen bij een melkpoederproducent en afvalzuiveringsinstallatie.

Doel

FMECA’s worden uitgevoerd om risico’s en hun impact in kaart te brengen. Deze stap is belangrijk in het verbeteren van preventief onderhoud.

Looptijd Project

12 maanden

In de praktijk

Een FMECA project wordt onder anderen uitgevoerd bij Friesland Campina in Beilen. Dit project bestaat uit twee delen. In het eerste stadium wordt de productiefaciliteit in kaart gebracht. Gedurende de tweede fase worden onderhoudsplannen opgesteld door middel van FMECA en Reliability Centered Maintenance.

Beschrijving

De eerste stap naar een verbeterd onderhoudsplan is het updaten van documentatie en data. Vervolgens worden FMECA’s gefaciliteerd. Hieruit komt een onderhoudsadvies, welke geïmplementeerd wordt in een beheersysteem zoals SAP of Ultimo.

  • Het updaten van P&ID’s en assetdata
  • Het ontwikkelen en schrijven van een FMECA tool in Excel (VBA)
  • Het faciliteren van FMECA’s
  • Het vertalen van FMECA resultaten in een onderhoudsplanning en het implementeren in het onderhoudssysteem

 

Preventive Maintenance / FMECA / Onderhoudsplanning / SAP / VBA

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhoudsconcepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

41

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

32

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK.

23

Professionele medewerkers in dienst.