Is voorspelbaar onderhoud de toekomst?

Voorspelbaar onderhoud

Er is steeds meer aandacht voor en vraag naar voorspelbaar onderhoud, waarbij het optimale moment voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden bepaald wordt. Correctief onderhoud brengt ongeplande downtime met zich mee, dat gelijkstaat aan geld- en tijdverlies. In geval van preventief onderhoud wordt veiligheid gewaarborgd, maar ontstaat de kans op vroegtijdig onderhoud of onnodige vervanging van onderdelen. Ook verlies. Voorspelbaar onderhoud – predictive maintenance – verhoogt de uptime en betrouwbaarheid van assets, vergroot de kennis over assets en maakt planning van onderhoud beheersbaar. Bovendien brengt efficiënter onderhoud een kostenbesparing met zich mee. Genoeg redenen voor bedrijven om in te zetten op voorspellend onderhoud.

De rol van data

De belangrijkste input om onderhoud te voorspellen is data. Elke asset moet bekend zijn. Van locatie tot functie en de onderhoudsgeschiedenis. Een vervolgstap is het plaatsen van sensoren en meetinstrumentatie, om zo de dagelijkse invloeden op de installaties in kaart te brengen. Bij het analyseren van deze data komen risico’s en mogelijke verbeteringen naar boven. Zo wordt stap voor stap naar voorspelbaar onderhoud toegewerkt.

MAAK Onderhoud Simpel

Bij MAAK erkennen we dat je eerst moet weten wat je hebt, voor je verder gaat. Daarom bieden wij op efficiënte wijze hulp met het verkrijgen van alle data die belangrijk is voor bedrijven. Technische studenten, van onder anderen de studies Werktuigbouwkunde, Chemische Technologie en Technische bedrijfskunde, doen inventarisaties en brengen documentatie op orde. Om zo tot een gevulde boomstructuur te komen. Hierbij werken zij met een door MAAK ontwikkelde app, om de werkzaamheden sneller en simpeler te laten verlopen. Wij maken onderhoud simpel en data validatie is stap één. Benieuwd naar de vervolgstappen? Volgende week vertellen we wat onze maintenance engineers zoal kunnen met deze data.

Of kom naar onze Brown Paper Tweedaagse!

Heb jij vragen betreft (voorspellend) onderhoud of de werkwijze van MAAK? Tijdens Main Industry op 25 en 26 maart 2020 in Martiniplaza, houden we een Brown Paper Tweedaagse. Hier gaan we in gesprek over uiteenlopende onderwerpen betreft Industry 4.0. en specifiek onderhoud.

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhoudsconcepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

41

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

32

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK.

23

Professionele medewerkers in dienst.