Traineeship bij MAAK Techniek

GEZAMENLIJK TRAINEESHIP OM TOPTALENT VOOR REGIO TE BEHOUDEN

In het traineeship ‘Maintenance, Industry & Techniek (MIT)’ kunnen meerdere bedrijven samen technische toptalenten aantrekken en vasthouden. MAAK Techniek is een van de eerste bedrijven die is ingestapt.

Toptalent aantrekken en vasthouden

Een traineeship biedt afgestudeerde toptalenten de kans om verder te werken aan persoonlijke groei, maar dergelijke programma’s zijn in het Noorden schaars. Ook is het voor kleinere bedrijven lastiger om dit soort traineeships aan te bieden. Het gevolg is mogelijk dat talent de regio verruilt voor een plek waar die mogelijkheid wel wordt geboden.

Door met meerdere bedrijven samen een traineeship aan te bieden, wordt toptalent behouden voor de regio. Vonk Traineeship ontwikkelt nu een dergelijke programma voor ‘Maintenance, Industry & Techniek (MIT). Hierin worden afgestudeerde HBO’ers en WO’ers klaargestoomd voor een specialisme in de procesindustrie.

MAAK doet mee

Vonk is momenteel op zoek naar bedrijven die in willen stappen. MAAK Techniek biedt als een van de eerste bedrijven een plek voor de trainees. Ze hebben al ervaring opgedaan bij het Traject ‘Technische Bijbaan’. Bij dit traject maken studenten deel uit van projectteams, waardoor meer werk wordt verzet en jong talent kennis kan maken met de maakindustrie.

Jan Peter Kruiger, directeur van MAAK Techniek: “Het aannemen van starters kostte ons veel tijd, energie en begeleiding. Ook hadden we er niet alle benodigde kennis voor in huis. Via de Technische Bijbaan zijn we daar nu wel succesvol in. Daarom doen we ook mee aan het MIT-Traineeship. Wie nu instapt, heeft bovendien nog invloed op de selectie en de inhoud van het programma.”

Programma

Het programma biedt deelnemende bedrijven twee smaken: óf trainees werken gedurende het hele traineeship bij hetzelfde bedrijf, of bij de bedrijven die meedoen, gaan – over een periode van twee jaar – drie verschillende trainees aan het werk, ieder voor een periode van acht maanden. Zij werken daar vier dagen per week aan een duidelijke geformuleerde opdracht. Naast de gebruikelijke begeleiding voor nieuwe werknemers vanuit het bedrijf zelf, vinden aanvullend periodiek driehoeksgesprekken plaats tussen de trainee, de direct leidinggevende binnen het bedrijf en een coach van Vonk. Iedere week komen de trainees daarnaast bij elkaar voor de Traineedag. Ze werken dan samen aan hun persoonlijke groei en vergroten hun inhoudelijke kennis van de Industrie en Techniek.

In totaal is er ruimte voor acht tot twaalf trainees die door Vonk worden geworven en geselecteerd. Ze richten zich daarbij op twee groepen starters. De ene groep bestaat uit mensen die een technische HBO-/WO-opleiding hebben afgerond, de andere uit starters met een HBO- of WO-opleiding in de business en innovatiehoek, maar met een affiniteit voor techniek, onderhoudsmanagement en/of verandermanagement. Het onderbrengen van beide groepen in één ‘klas’ vergroot hun netwerk en de kennis van en het begrip voor elkaars vakgebied.

Rients Verschoor van Vonk: “Het MIT-Traineeship is een samenwerking van Noordelijke technische bedrijven. Hierdoor kunnen we een sterk en aantrekkelijk programma neerzetten en vormen de trainees een waardevol netwerk dat jaren meegaat.”

Vragen of aanmelden

Is uw interesse gewekt? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Job Mol van Vonk Traineeship via e-mail (job@vonktraineeship.nl) of telefoon (06 – 485 484 41).

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhoudsconcepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

41

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

32

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK.

23

Professionele medewerkers in dienst.