Onderhoudsoptimalisatie

Elk bedrijf in de maakindustrie stelt zichzelf productiedoelen. Het behalen van deze doelen wordt beïnvloed door verschillende factoren: één daarvan is onderhoud. MAAK biedt vier stappen om onderhoud te optimaliseren. Wij maken onderhoud simpel.

MAAK onderhoud simpel

Het belang van onderhoud is snel uit te leggen. Schoenen gaan langer mee wanneer je ze poetst. Je auto rijdt goed en veilig, wanneer je deze regelmatig laat nakijken en onderhouden. Dit geldt ook voor productielijnen en installaties in de industrie. Is onderhoud op orde, dan heeft de installatie minder downtime en draait het systeem effectiever. Zo ontstaat besparingen.

De vier stappen

Helder, eerlijk en simpel. Zo wordt onze werkwijze omschreven en dit is ook hoe wij tot vier stappen gekomen zijn om onderhoud simpel te maken.

   1. Verhoog de validiteit van data: weet wat je hebt
   2. Bouw een bibliotheek op: zorg dat je het terug kan vinden
   3. Analyseer de data: een kritische blik
   4. Definieer het onderhoudsbeleid: beheer het

Afgestemd op de doelen en resultaten die het bedrijf wil behalen, formuleren we een projectaanpak. Daarna wordt gekeken welke Maker de juiste kennis en kwalificaties in huis heeft om hiermee aan de slag te gaan. Studenten bieden een uitkomst bij het inventariseren en valideren van data. Zij werken met een app waarmee het werk simpel en snel uitgevoerd wordt.

Iedereen wist dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist
Epictetus ca. 100 na Chr.

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhoudsconcepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

41

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

32

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK.

23

Professionele medewerkers in dienst.