MAAK Manier

Van kennis naar grip en van grip naar regie. Dat is de MAAK manier. Dit doen we met onze Makers, zij zijn de spil van onze organisatie. Hun kennis en expertise zetten we in om onderhoud in fabrieken beheersbaar te maken. Hierbij houden we altijd beleid, doelen en cultuur van de organisatie in het oog. Zo is MAAK meer dan alleen onderhoud.

De MAAK Manier kent vier stappen.

Stap 1: weet wat je hebt

In samenwerking met de onderhoudsafdelingen maken onze Makers en studenten documentatie compleet. We controleren P&ID’s in het veld door middel van fieldchecks. Zo verzamelen we asset data.

Stap 2: vind het terug

Met de verkregen asset data verbeteren we de bibliotheek en boomstructuur door het toewijzen van functies en locaties. De verbeterde data zorgt voor meer informatie en structuur in deze informatie.

Stap 3: een kritische blik

Veiligheidseisen, eisen vanuit wetgeving en vastgelegde normen bepalen de frequentie van inspecties en onderhoud in een (meerjaren) onderhoudsplan. Hiernaast maken we een analyse van de kans op falen en het effect van het falen op de installatie, bijvoorbeeld door een FMECA of RCM.

Stap 4: beheer op onderhoud

Installaties zijn gecontroleerd, gegevens geanalyseerd en onderhoudsplannen opgesteld. Tijd voor het ontwikkelen van een onderhoudsbeleid. Alles komt hierbij samen in systemen. Onze Makers richten de onderhoudsbeheersystemen in en zorgen dat iedereen in de fabriek ermee kan werken.

De resultaten

  • Werkvoorbereiders hebben alle gegevens om werk goed voor te bereiden;
  • Monteurs weten wat ze moeten doen en waar ze moeten zijn;
  • Engineers hebben genoeg data om optimalisaties voor te stellen;
  • Onderhoud wordt duurzaam en de levensduur van assets verhoogt;
  • Grip op onderhoud door heldere systemen en beheerbare plannen;
  • Meer uptime en kostenbesparingen.

 

Zo zorgt MAAK voor grip op onderhoud! Binnen de MAAK Manier bieden we allerlei diensten, we hebben ze op een rijtje gezet.
afbeelding kennis grip regie
Het resultaat dat u voor ogen hebt is de basis van de verbinding. MAAK neemt de verantwoordelijkheid om samen tot dat resultaat te komen. Dat doen we door gesprekken te voeren, een bedrijfsprofiel op te stellen en de ruimte te nemen om u te leren kennen.
Jan Peter Kruiger Directeur MAAK Techniek

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhouds- concepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

39

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

8

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK studenten.

13

Professionele medewerkers in dienst.