MAAK Manier

MAAK helpt fabrieken bij het maken van de volgende stap in onderhoud. Dat doen we door het beschikbaar maken van kennis en capaciteit voor de maakindustrie. We investeren in mensen, techniek en systemen.

Van kennis naar grip en van grip naar regie. Dat is de MAAK manier. Dit doen we met onze Makers, zij zijn de spil van onze organisatie. Hun kennis en expertise zetten we in op diverse opdrachten in onderhoud. Hierbij houden we altijd beleid, doelen en cultuur van de organisatie in het oog. Zo is MAAK meer dan alleen onderhoud.

De MAAK manier kent vier stappen.

Stap 1: weet wat je hebt

In samenwerking met de onderhoudsafdelingen maken onze Makers en studenten documentatie compleet. We controleren P&ID’s in het veld door middel van fieldchecks.

Stap 2: vind het terug

Met de verkregen data verbeteren we de bibliotheek en boomstructuur door het toewijzen van functies en locaties. De verbeterde data zorgt voor meer informatie en structuur in deze informatie.

Stap 3: een kritische blik

Veiligheidseisen, eisen vanuit wetgeving en vastgelegde normen bepalen de frequentie van inspecties en onderhoud. Hiernaast maken we een analyse van de kans op falen en het effect van het falen op de installatie.

Stap 4: beheer op onderhoud

Installaties zijn gecontroleerd en alle gegevens geanalyseerd. Tijd voor het ontwikkelen van een onderhoudsbeleid. Alles komt hierbij samen in systemen. Onze Makers richten dit in.

De resultaten

  • Werkvoorbereiders hebben alle gegevens om werk goed voor te bereiden;
  • Monteurs weten wat ze moeten doen en waar ze moeten zijn;
  • Engineers hebben genoeg data om optimalisaties voor te stellen;
  • Onderhoud gaat van correctief naar preventief, of zelfs voorspellend;
  • Meer uptime en kostenbesparingen.

 

Met deze vier stappen in gedachten, bieden we allerlei diensten aan passend bij zowel de organisatie als de Maker. Wil je meer weten over de opties?
Het resultaat dat u voor ogen hebt is de basis van de verbinding. MAAK neemt de verantwoordelijkheid om samen tot dat resultaat te komen. Dat doen we door gesprekken te voeren, een bedrijfsprofiel op te stellen en de ruimte te nemen om u te leren kennen.
Jan Peter Kruiger Directeur MAAK Techniek

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhouds- concepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

19

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

8

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK studenten.

13

Professionele medewerkers in dienst.