Optimalisatie Onderhoudsplannen

Door efficiëntere inrichting van het onderhoudsplannen, zoals MJOP (Meer Jaren Onderhouds Plan), wordt er een significante reductie van de werkdruk gerealiseerd.

Doel

Het einddoel van onze projecten is het efficiënter en effectiever inrichten van onderhoudsplannen.

Looptijd project

9 – 14 maanden

In de praktijk

Deze optimalisatie heeft een van onze makers gedaan voor een afvalwaterzuiveringsinstallatie. Hierbij zijn de resultaten voor preventief onderhoud in Ultimo geïmplementeerd.

Beschrijving

Door efficiëntere inrichting van het onderhoudsplannen, zoals MJOP (Meer Jaren Onderhouds Plan) wordt er een significante reductie van de werkdruk gerealiseerd.

Het optimaliseren van het onderhoudsplan bestaat uit het invoeren van Job-plannen en Inspectie-plannen op basis van FMECA, het beheer centraliseren, verbeteren van werkbeschrijvingen en terugkoppeling en evaluatie mogelijk maken. Dit wordt o.a. gedaan aan de hand van (KPI-) rapportages, inspecties en (stop)planningen.

 

 

FMECA / SKF / AMST / ULTIMO / SAP CRYSTAL REPORTS / KPI’s / Continuous Improvement / Preventive Maintenance.

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhoudsconcepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

41

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

32

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK.

23

Professionele medewerkers in dienst.