Assistant Maintenance Engineer (werkstudent)

Dé kans als technische student: je carrière in de technische wereld een flitsende start geven bij toonaangevende bedrijven.

Elk productieproces efficiënter en duurzamer. Dat is waar we voor gaan bij MAAK. Met onze oplossingen maken wij onderhoud voorspelbaar en beheersbaar. Zo worden assets optimaal ingezet en leveren ze maximaal resultaat.

En dat heeft succes. Deels door opschaling in projecten, deels doordat we steeds meer de rol adviespartij op ons nemen. Daarom zijn we, voor ons bedrijf met 17 vaste medewerkers en daarnaast ongeveer 25 studenten die dagelijks voor ons aan de slag zijn, op zoek een ambitieuze

Assistant Maintenance Engineer (Groningen)

Wij zoeken studenten/jongeren die aan de slag willen in de industrie. Dit is een unieke kans op een uitdagende bijbaan die goed op jouw CV staat!

Als Assistant Maintenance Engineer ben je verantwoordelijk voor het verzamelen van asset data. Dit doe je door met P&ID’s van verschillende installaties aan de slag te gaan. Alle items op de P&ID moeten in de installatie gefotografeerd en gedocumenteerd worden. Deze data worden gebruikt voor o.a. FMECA’s (risicoanalyses) om zo voorspellend onderhoud te verbeteren. Tijdens de werkzaamheden word je begeleid door een van onze Makers (ervaren Maintenance Engineer). We hebben veel ervaring opgedaan de laatste jaren en mede door de inzet van studenten hebben we een app ontwikkeld. Deze gebruik naast de P&ID in de fabriek om assets van de klant in kaart te brengen.

Voor onze opdrachtgevers reis je vanuit Groningen naar verschillende locaties. Dit gebeurt vaak met OV, maar wanneer dit niet toereikend is kun je een MAAK-auto gebruiken.

De Maker

Als Maker ben je de verbinding tussen techniek en proces. Wat ons kenmerkt hebben we vastgelegd in een DNA. Het is een belofte die we doen en waar we op aangesproken mogen worden. De Maker is:

Nuchter en toegewijd

Als noorderlingen staan we met beide benen op de grond. We gaan altijd voor het beste resultaat. Enthousiast, eerlijk en transparant.

Zelfstandig en een teamplayer

We zijn goed in wat we doen. Als individu en als team. We zijn betrokken op elkaar en op de klant.

Innovatief met een gezonde portie lef

We zoeken continu naar kansen om te verbeteren. Dit doen we altijd weloverwogen en we gaan uitdagingen niet uit de weg

Herken jij je in dit DNA? Dan pas je bij MAAK. Specifiek voor de functie van Assistent Maintenance Engineer zoeken we ook een aantal kenmerken. Herken jij je hier ook in? Dan ben jij de Maker die we zoeken.

Jij hebt

 • Een technisch gerelateerde studie, zoals o.a. Werktuigbouwkunde, Chemische Techniek of Technische Bedrijfskunde.
 • Kennis van P&ID’s en interesse in procesoptimalisatie (pré). Trainingsmogelijkheid is aanwezig.
 • Zin in een uitdagende bijbaan.

 

Jij bent

 • Leergierig, gemotiveerd en durft kritische vragen te stellen.
 • 1-2 doordeweekse dagen beschikbaar (bij voorkeur een vaste dag).

 

Wij bieden

 • Relevante werkervaring in het verlengde van jouw technische studie.
 • Een uitdagend project op een leerzame werkplek, voor langere tijd.
 • Een platform om jouw netwerk uit te breiden.
 • Een competitief salaris.
 • Mogelijk om training te volgen op het gebied van P&ID’s.

 

Reageren

Herken jij je in deze vacature? Stuur dan jouw cv met motivatie naar Jan Peter Kruiger – recruitment@maaktechniek.nl.

Wil je eerst eens kennismaken? Stuur dan een bericht of neem telefonisch contact op. We maken graag een afspraak met je. Dan vertellen we je meer over onze cultuur, werkzaamheden en maak je kennis met toekomstige collega’s. Is dit een positief gesprek, dan plannen we een vervolg om je mogelijkheden binnen MAAK verder te verkennen. Alvast online kennismaken? Kijk eens op onze LinkedIn-pagina.

  Upload hier jouw cv en motivatie in 1 document

  Waarom MAAK?

  Makers bieden oplossingen door onderhoudsconcepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

  Meer over MAAK

  41

  Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

  32

  Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK.

  23

  Professionele medewerkers in dienst.