#DTBDONDERDAG : Lars Wiersma

Het is #DTBdonderdag, alweer de tweede editie van onze serie!

 

Welke DTB’er stellen we deze week voor?

Deze week stellen we Lars Wiersma voor, hij studeert Industrial Engineering and Management aan de RUG en begint volgend jaar aan zijn derde jaar van de Bachelor. Naast zijn studie is hij werkzaam namens #DTB bij Waterbedrijf Groningen.

Wat doe je dan?

Hij verzamelt Asset Data om te gebruiken bij risicoanalyses en onderhoud van de installaties. Het in kaart brengen van processen doet hij door middel van het verzamelen van gegevens, het maken van foto’s met een iPad en deze informatie invoeren in een EAM applicatie. Lars: “Het is erg interessant om te zien, dat bij de drinkwaterwinning veel meer komt kijken dan alleen techniek. Zo is bijvoorbeeld bij grondwaterwinning geologie van belang, terwijl bij kwaliteitscontrole biologische processen van pas komen.”

Toekomstdromen..

Komend academisch jaar wil Lars zijn bachelor afronden en daarna graag een master volgen, al dan niet Industrial Engineering and Management.

Benieuwd naar de DTB’er van volgende week? Houd onze Instagram in de gaten!

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhoudsconcepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

41

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

32

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK.

23

Professionele medewerkers in dienst.