Verslag Industrielinqs Break Outs

Dit artikel komt van het nieuwsplatform van Industrielinqs, geplaatst op 10 juni 2020.

Hij is zeker geen voorstander van mothballing, het tijdelijk conserveren van een installatie. Plantmanager Harry Talen van de gasgestookte aardgascentrales van Engie in Nederland noemt mothballing het voorlaatste alternatief. Toch heeft hij de afgelopen jaren delen van de centrales stil moeten leggen. Als gevolg van economische omstandigheden. Gelukkig worden die momenteel weer uit de mottenballen gehaald. 

Tijdens de online talkshow Industrielinqs Break Outs ging het dinsdag over overlevingsstrategieën in de industrie. Experts van PDM en Presserv hebben respect voor de manier waarop Harry Talen met zijn team de centrales van Engie overeind hielden. Ook denken ze dat Engie de strategie voor mothballing goed heeft aangepakt.

Nog beter zou zijn dat bedrijven in hun strategie  al rekening houden met extreme omstandigheden. En als je dan al nagedacht hebt over de optie om een installatie tijdelijk stil te leggen, dan helpt dat op het moment dat de nood het hoogst is. Want ook mothballing vraagt om een doordachte aanpak.

Kijk hier Industrielinqs Break Outs terug.

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhoudsconcepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

41

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

32

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK.

23

Professionele medewerkers in dienst.