Webinar met NVDO – Predictive Maintenance

Datum: 9 februari
Tijd: 12:55 – 14:00 uur
Wil jij erbij zijn? 

Planbaar onderhoud – onze aanpak 

PdM4.0 (Predictive Maintenance 4.0) is de verzamelnaam voor voorspelbaar onderhoud op het hoogste niveau. Het begint er op te lijken dat we alle antwoorden in het onderhoud hiervan gaan verwachten. Al zijn de meningen daarover nog altijd verdeeld. De input van voorspellend onderhoud komt van (real-time) monitoring door meetinstrumenten en sensoren.

Feit is dat de grote hoeveelheid sensoren en metingen ons heel veel data opleveren. Deze data kun je gebruiken voor het voorspellen van onderhoud. Een belangrijke vraag is: wat moet je dan gaan voorspellen? Is dat falen of het voorkomen van falen? De prestatie of het uitblijven van de prestatie? De pomp of de klep?

Wat je ook wilt gaan meten of weten, het begint met een goed beeld van je assets. Een pomp. Een klep. MAAK heeft daar de laatste drie jaren veel ervaring mee opgedaan en dat willen we graag tijdens dit maintenance webinar met iedereen delen.

Tijdens het webinar worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Weten wat je hebt. Fieldchecks op assets uitvoeren om zo de integriteit van je data te verhogen. Makkelijk terug vinden. Inrichten van je systemen;
  • Kritisch pad bepalen. De impact van kritische assets en het effect van meten;
  • Bouwen van modellen;
  • Rapporteren van informatie uit data van kritische assets;

Wil je hier vast wat meer over weten? Hier lees je meer over de MAAK manier en in deze blog deelt Jan Peter zijn kijk op voorspelbaar onderhoud.

Deze maintenance webinar organiseren we in samenwerking met de NVDO.

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhoudsconcepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

41

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

32

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK.

23

Professionele medewerkers in dienst.