Onderhoudsbeheer

MAAK creëert grip op onderhoud. Dit doen wij door onderhoud van de assets in fabrieken beheerbaar te maken. Hier komen verschillende stappen bij kijken, samen noemen we die het onderhoudsmanagement of onderhoudsbeheer.

Efficiënt onderhoudsbeheer

We helpen onderhoudsafdelingen efficiënter te werken door grip te krijgen op onderhoudsprocessen. Hiervoor moet je bepaalde informatie goed in kaart brengen: wanneer onderhoud gedaan moet worden, hoe dit gedaan moet worden, welke risico’s het wel of niet uitvoeren van onderhoud geeft en hoe dit de levensduur van assets beïnvloed. Tussen al deze aspecten is het zoeken naar de juiste balans. Deze balans wordt door veel dingen beïnvloed en zal fluctueren, maar er zijn een aantal vaste stappen belangrijk voor duurzaam onderhoudsmanagement. Onze Maintenance Engineers zorgen ervoor dat onderhoud zo efficiënt mogelijk wordt ingericht middels de MAAK Manier. Hieronder bespreken we een aantal van onze diensten die daarbij horen. Deze diensten kunnen als onderdeel van een compleet project of stuk voor stuk uitgevoerd worden door onze Makers.

P&ID’s compleet maken

Stap één van onderhoudsbeheer is databeheer. Onze studenten maken P&ID’s compleet door middel van fieldchecks. De data die hiermee verzameld is, gebruiken de Makers om het onderhoud te systematiseren en optimaliseren. Wil jij weten hoe dit aanpakken? Of waarom we studenten inzetten? Lees dan onderstaande artikelen.

Assetstructuur opzetten

Is alle asset data compleet dan zetten onze Maintenance Engineers het systematisch in het onderhoudsbeheersysteem (OBS) volgens een boomstructuur, ofwel taxonomie. Een goed ingericht onderhoudsbeheersysteem zorgt voor een kloppende informatievoorziening voor de onderhoudsafdelingen en Technische Dienst. Zo kunnen de werkvoorbereiders en monteurs in de fabriek hun werk zo efficiënt mogelijk uitvoeren.

Analyses en optimalisaties

Zijn P&ID’s gevalideerd en is data volgens boomstructuren gestructureerd, dan zorgen we ervoor dat op basis van deze data duurzaam onderhoudsbeleid geschreven wordt. Een stap hierin is o.a. het doen van risicoanalyses om te bepalen wat het wel of niet uitvoeren van onderhoud voor consequenties heeft. Daarnaast schrijven we, vanuit onze kennis en ervaring,  meerjarenonderhoudsplannen om de levensduur van assets in kaart te brengen en hier optimaal onderhoud op te plannen. Wil je meer weten over deze diensten? Bekijk dan onderstaande pagina’s.

Klinkt de MAAK Manier goed en wil je precies weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Een op maat gemaakt plan dus. Neem vrijblijvend contact op via onderstaande knop.
Wil jij grip op onderhoud in jouw fabriek?

Waarom MAAK?

Makers bieden oplossingen door onderhouds- concepten te ontwikkelen en optimaliseren. Met deze oplossingen stabiliseert de productie, dalen de onderhoudskosten en groeit de productiewinst voor bedrijven.

Meer over MAAK

39

Bedrijven in de MAAK industrie werken samen met ons.

8

Lopende assetmanagement projecten uitgevoerd door MAAK studenten.

13

Professionele medewerkers in dienst.